Jeigu yra būdas padaryti geriau, atrask jį. T. A. Edison

Sveiki, Svečias
Prisijungimo vardas: Slaptažodis: Prisiminti mane
  • Puslapis:
  • 1
  • 2

TEMA: LB valiutų kursų importas iš interneto svetainės

LB valiutų kursų importas iš interneto svetainės prieš 5 m. 4 mėn. #7

  • ZygD
  • ZygD avataras
  • Neprisijungęs
  • Auksinis narys
  • Žinutės: 197
  • Gauta padėka 60
  • Reputacija: 20
dll, o kaip radai tokį linką?
Per Chrome "inspect element" matau tik patį failą results.asp. Smalsu, kaip aptikai, kad galima toliau nurodyti duomenis ir rezultatus gauti teksto formatu. Man tai galbūt padėtų įgyvendinant kitus projektus.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

LB valiutų kursų importas iš interneto svetainės prieš 5 m. 4 mėn. #8

  • Šarūnas
  • Šarūnas avataras
  • Neprisijungęs
  • Naujokas
  • Žinutės: 6
  • Reputacija: 1
Dar norėjau pasidalinti nuorodą į geriausią kokią šiuo metu esu radęs medžiagą apie Web Scrapere VBA Application (28 vaizdo įrašai, autorius Alex Cantu):

Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

LB valiutų kursų importas iš interneto svetainės prieš 5 m. 4 mėn. #9

  • dll
  • dll avataras
  • Neprisijungęs
  • Moderatorius
  • Žinutės: 194
  • Gauta padėka 47
  • Reputacija: 20
Ačiū, Šarūnai, už pasidalinimą.

Zyg D - radau atsitikrinai tiesą sakant, prie lentelės viršuje dešinėje yra tokia nuoroda "alia" failiukas, ir jos adresas tokios užklausos formatu, kas man tiko, patiko ir suveikė :) O galėtų ir kitus būti taip paprasta.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

LB valiutų kursų importas iš interneto svetainės prieš 5 m. 4 mėn. #10

  • Šarūnas
  • Šarūnas avataras
  • Neprisijungęs
  • Naujokas
  • Žinutės: 6
  • Reputacija: 1
Pagal paaiškinimą irgi radau tokią nuorodą (inspektavau, vykdyti elementą, po to pasirinkau puslapyje pele failiuką su data ir palaikius nuspautą kairį pelės klaviša parodo tokią nuorodą, o ja suaktyvinus nueina į puslapį, iiš kurio adreso eilutės ją jau galima pasiimti. Tik mano variante be datos dar skiriasi ir kiti parametrai:

www.lb.lt/exchange/Results.asp?Lang=L&id=12851&ord=1&dir=ASC&Y=2014&M=3&D=8&DD=D&vykdyti=Vykdyti&S=csv&x=25504

Pagal tai, ką mačiau mano nurodytame Youtube mokyme tai yra labai geras sprendimas - susirandi adresą, kuriuo nuėjus atsirandi puslapyje, iš kurio teksto lengviausiai išsrinkti reikalingą informaciją. Jeigu reikia išsirankioti daugiau informacijos ir toje nuorodoje gali keisti parametrus, tai formuoji ( jeigu reikia cikle) reikalingų parametrų keitimą. Greičiausiai tokiu būdu valiutų kursus atnaujina ir buhalterinės programos pvz. Finvalda.

Taigi, nurodyta eilutė ir yra raktas į teoriškai teisingiausią sprendimą.
Dar kartą dėkui ir nenuvertink savo atradimo.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

LB valiutų kursų importas iš interneto svetainės prieš 5 m. 3 mėn. #11

  • ZygD
  • ZygD avataras
  • Neprisijungęs
  • Auksinis narys
  • Žinutės: 197
  • Gauta padėka 60
  • Reputacija: 20
Web scrapingas labai naudingas reikalas. Aš kažkiek bandžiau mokytis to naudojant Python, bet nepabaigiau, nes kiti darbai užpuolė. Visgi matau tame be galo daug naudos. Daugybę kartų gyvenime susidūriau su užduotimis, kai reikia nuskaityti informaciją iš tinklalapių, o kai to nemoki, tai durys taip ir lieka uždarytos :) Sėkmės visiems to mokantis :)
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
  • Puslapis:
  • 1
  • 2
Moderatoriai: bankeris
Puslapio sukūrimo laikas: 0.253 sekundžių