Jeigu yra būdas padaryti geriau, atrask jį. T. A. Edison

Sveiki, Svečias
Prisijungimo vardas: Slaptažodis: Prisiminti mane
  • Puslapis:
  • 1

TEMA: Ikonos sukurimas darbalaukyje su VBA

Ikonos sukurimas darbalaukyje su VBA prieš 6 m. 3 mėn. #1

  • Sergejuss
  • Sergejuss avataras
  • Neprisijungęs
  • Dalyvis
  • VBA,VB.NET. Su Excel dirbu 20 m. manau pramokau.
  • Žinutės: 37
  • Gauta padėka 8
  • Reputacija: 5
Dalinuosi gal kam nors bus naudos. Kartais reikia susikurti ikona darbalaukyje. Šis kodas kurs ikonėlę darbalaukyje į failą kuriame yra kodas.
Sub CreateShortcut()
'Kuria nuorodą į vartotojo darbalaukį. Shortcut yra į failą kuriame yra duotas kodas.
    Dim objWSH          As Object
    Dim objShortCut     As Object
    Dim strPath         As String
    Set objWSH = CreateObject("WScript.Shell")
 
    strPath = objWSH.SpecialFolders("Desktop") & "\" & ThisWorkbook.Name & ".lnk" ' darbalaukio nuorodos failas
    Set objShortCut = objWSH.CreateShortcut(strPath)
    With objShortCut
        .TargetPath = ThisWorkbook.FullName 'kelias į failą kuriame yra kodas
        .Description = "Nuoroda į failą " & ThisWorkbook.Name 'aprašymas
        .IconLocation = Application.Path & "\excel.exe,10"  ' excel.exe failo 10 ikoną. Pakeitus skaičių keičiasi ikona.
        .Hotkey = "Ctrl+Alt+H" 'greitieji klavišai
        .WindowStyle = 3 ' 3 maximize
        .Save
    End With
 
    Set objWSH = Nothing
    Set objShortCut = Nothing
End Sub
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Ikonos sukurimas darbalaukyje su VBA prieš 6 m. 3 mėn. #2

  • dll
  • dll avataras
  • Neprisijungęs
  • Moderatorius
  • Žinutės: 194
  • Gauta padėka 47
  • Reputacija: 20
Dėkui už pasidalinimą, tikiuosi, kad tikrai kažkam prireiks. Tiesa, kokia ikona panašiausia į įprastą excel shortcut? Kažką panašaus gavau pakeitęs 10 į 1.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Ikonos sukurimas darbalaukyje su VBA prieš 6 m. 3 mėn. #3

  • ZygD
  • ZygD avataras
  • Neprisijungęs
  • Auksinis narys
  • Žinutės: 197
  • Gauta padėka 60
  • Reputacija: 20
Paspaudus ant nuorodos dešinį > Properties > Change Icon vizualiai matomi ikonos 27 variantai (naudoju Office 2013). Tai 1 variantas ir yra tas, kuris atsiranda, kai įprastu būdu sukuriama nuoroda į .xlsx failą. Tiesa, paslaptimi liko, iš kur paimamos ikonos pvz .xlsm failui, tam su šauktuku.

O gal kas nors galėtų truputį plačiau paaiškinti apie šią eilutę?
Set objWSH = CreateObject("WScript.Shell")
Kas tai yra WScript ir Shell? Akivaizdu, kad su jais galima nemažai nuveikti, gal patartumėte, kur nuo ko pradėti mokytis?
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Ikonos sukurimas darbalaukyje su VBA prieš 6 m. 3 mėn. #4

  • bankeris
  • bankeris avataras
  • Neprisijungęs
  • Moderatorius
  • C#, VB.NET, VBA, MS Access, VSTO
  • Žinutės: 70
  • Gauta padėka 8
  • Reputacija: 8
Zyg D parašė:
O gal kas nors galėtų truputį plačiau paaiškinti apie šią eilutę?
Set objWSH = CreateObject("WScript.Shell")
Kas tai yra WScript ir Shell? Akivaizdu, kad su jais galima nemažai nuveikti, gal patartumėte, kur nuo ko pradėti mokytis?

Kaip tau čia paaiškinti, čia Microsofto VBScript'as grubiai tariant, ir veikia tik ant Windows platformos, su juo daug galima ką nuveikti kad ir su exceliu išzipuoti failus arba suzipuoti, automatiškai emaile gavus išzipuoti ir panašiai. Bet aš asmeniškai neturiu funckijų listo, niekad baisiai ir neieškojau, tik keleta teko panaudoti. Šiaip jis labai retai kada naudojamas, bet jeigu su kokiu MS Office dalyku reikia paprogramuoti ne tik toje aplinkoje, bet ir išorėje tada prisireikia. Siūlau labai nesigilinti, jis neturiu daug privalumu, jau tada geriau atskirai mokytis programavimo kalbą.
Nepamirškite teisingiems atsakymams paspausti "Padėkos"

I could change the world, if only they would give me the source code....
Paskutinis taisymas: prieš 6 m. 3 mėn. nuo bankeris.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
  • Puslapis:
  • 1
Moderatoriai: bankeris
Puslapio sukūrimo laikas: 0.751 sekundžių